Ελληνικά | English
11-01-2011

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ

 

Στο πνεύμα των πρόσφατων εορταστικών ημερών και θέλοντας να προσφέρει λίγη χαρά σε παιδιά που υποχρεώθηκαν να περάσουν αυτές τις γιορτές στο νοσοκομείο, η Ομάδα Θεάτρου Σκιών της Ειδικής Μονάδας Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Επανένταξης(ΕΜΑΕΕ) του ΕΠΙΨΥ,και μελή του Σωματείου Ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές η "Αναγέννηση"  έδωσε δύο παραστάσεις Καραγκιόζη στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, την περασμένη Τρίτη 04/01/11 και σήμερα, Τρίτη 11/01/11.

Η πρώτη παράσταση απευθυνόταν στα παιδιά όλων των κλινικών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, ενώ η δεύτερη παρουσιάστηκε στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου ειδικά για τους ευαίσθητους μικρούς ασθενείς. Μια τρίτη παράσταση ετοιμάζεται για το εγγύς μέλλον, η οποία και θα λάβει χώρα στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Οι παραστάσεις παρουσιάστηκαν μέσα σε ένα κλίμα γενικής χαράς για τους μικρούς θεατές, ενώ τα μέλη της Ομάδας άντλησαν από την συμμετοχή τους αισθήματα βαθιάς συγκίνησης. Θα πρέπει τέλος να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Νοσοκομείου παίδων Αγ. Σοφία για την άψογη φιλοξενία που παρείχε στα μέλη της Ομάδας μας και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξε. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Διεύθυντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Μαρία Χριστοδούλου, η οποία από την πρώτη στιγμή "αγκάλιασε" με θέρμη την πρωτοβουλία μας.

 Η Ομάδα Θεάτρου Σκιών που “ανέβασε” τις παραστάσεις αποτελείτο από τους Φίλιππο Χατζηθεωδορίδη και Μανούσσο Βήχο και τελούσαν υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Αλέξανδρου Αλιμπέρτη, εκπαιδευτή της ΕΜΑΕΕ του  Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ).  

Παραθέτουμε τέλος μερικά γραπτά σχόλια για τις παραστάσεις που λάβαμε από τις οικογένειες των νοσηλευόμενων παιδιών και από εθελοντές του Συλλόγου "Πίστη": 


Μία αξιόλογη προσπάθεια για τα παιδιά μας που έχουν ανάγκη από χαρά.
Οικογένεια Α. Κοντογιαννάκου 11/01/11

Πολύ όμορφη ενέργεια για τα παιδάκια που θέλουν να ξεχνούν το πρόβλημα τους και να χαμογελάνε. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να στηρίζονται από αρμόδιους φορείς.
Συγγενής νοσηλευόμενου παιδιού

Συγχαρητήρια
Έχοντας και εγώ νοσηλευτεί πριν 5 χρόνια με κατάθλιψη σε ψυχιατρική κλινική και έχοντας γνωρίσει από πρώτο χέρι τους ψυχικά πάσχοντες και την απομόνωση τους, ειλικρινά δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν έμαθα ότι οι συντελεστές της παράστασης ήταν ψυχικά ασθενείς!
Συνεχίστε το έργο σας.

Λουκία, εθελόντρια Συλλόγου "Πίστη" Νοσοκομείο Παίδων "Ελπίδα".

Σας ευχαριστώ για την παράσταση και το μήνυμα που προσφέρατε για το  Θάρρος και την Δύναμη που απαιτούνται για τις δυσκολίες της ζωής.
Καλή συνέχεια σε όλους.

Εύη Παπαδημητρίου, εθελόντρια  

 

 

eled