Ελληνικά | English
28-01-2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΑΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

 

Την Πέμπτη 27/01/11, εκπρόσωποι από το Σωματείο ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές “Η Αναγέννηση”, το Σωματείο προάσπισης των δικαιωμάτων ατόμων με ψυχική νόσο και προαγωγής της ψυχικής υγείας “Αλκυονίδες”, τον Σύλλογο χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας Ν. Κέρκυρας “'Οραμα” και το Σωματείο ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές “Υπέρβαση” Ηρακλείου Κρήτης, συναντήθηκαν στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με τον πρόεδρο κ. Βαρδακαστάνη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών που απομένουν για την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές με την επωνυμία “Δύναμη Ψυχής”. Οι διαδικασίες για την ίδρυση της Ομοσπονδίας αναμένεται να έχουν και επισήμως ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με την κατάθεση του καταστατικού της στο Πρωτοδικείο Αθηνών και με ιδρυτικά μέλη τα Σωματεία “Αναγέννηση”, “Αλκυονίδες”, “Όραμα” και “Υπέρβαση”. Το επόμενο βήμα, μετά την εκλογή των πρώτων οργάνων διοίκησης, θα είναι η ένταξη της Ομοσπονδίας στην ΕΣΑμεΑ, της οποίας μέλος είναι ήδη η “Αναγέννηση” από το 2008. Έτσι, τα άτομα με ψυχικές διαταραχές (ή τα άτομα με ψυχική αναπηρία, σύμφωνα με την επίσημη ορολογία και μετάφραση της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ, που κυρώθηκε στην Ε.Ε. Και αναμένεται να κυρωθεί σύντομα από το ελληνικό Κοινοβούλιο), ενώνουν τις δυνάμεις τους με υπόλοιπους φορείς και τις συλλογικότητες του πανελλήνιου αναπηρικού κινήματος, υπό την κοινή στέγη της Εθνικής Συνομοσπονδίας, του ανώτατου, τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού φορέα των Ελλήνων αναπήρων.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι εξής εκπρόσωποι των Σωματείων:

Από την “Αναγέννηση” η κ. Α. Ζέρβα, εκπρόσωπος του Σωματείου στην ΕΣΑμεΑ, η γραμματέας του Δ. Σ. κ. Χ. Κλώνη και το μέλος του Δ. Σ. Κ. Π. Δελίας. Από τις “Αλκυονίδες” , ο εκπρόσωπος του Σωματείου κ. Α. Χατζηγιάννης. Από το “Όραμα” η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χ. Καρύδη και ο γραμματέας κ. Σ. Τσιλιμπάρης.. Τέλος, από την “Υπέρβαση”, η εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Χ. Χριστοφάκη.

Στην συνέχεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Βαρδακάστανης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Σωματείων για την Πράξη: “Ενδυνάμωση της Συλλογικής Έκφρασης και της Συνηγορίας των ατόμων με αναπηρία” του Επιχειρησιακού Προγράμματος . “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”, δράση που προτάθηκε από την ΕΣΑμεΑ και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της.

 

 

 

 

 

 

 

eled